logo logowebsite

Kan uw hypotheekrente naar beneden?

Let op! Meestal komt de bank, hypotheekverstrekker of hypotheekadviseur hier niet zelf mee, en moet u dit zelf te kennen geven. Doet u dat niet, dan betaalt u maandelijks teveel hypotheekrente zonder dat u dat weet. Beter voor de bank. Minder goed voor uw portemonnee.

Bereken hieronder het percentage van de hypotheek (restschuld) ten opzichte van de WOZ/marktwaarde van uw woning of koophuis.Schuld-marktwaarde
Verhouding

 

 

Uw hypotheekrente kan naar beneden bij een bepaalde schuld-marktwaardeverhouding. Bij veel hypotheekvormen wordt een lagere rente berekend als de restschuld 95%, 90%, 85% etc.. van de WOZ waarde/marktwaarde is. Of anders gezegd: hoe hoger de hypotheek in verhouding tot de woningwaarde, hoe meer risico-opslag de bank rekent. Marktwaarde is de waarde die wordt verkregen na een taxatie van uw woning. Zeker met de huidige WOZ waardeverhogingen/marktwaarden, of bij tussentijdse aflossing, is de kans groot dat u teveel rente betaald. Dit omdat de schuld ten opzichte van de waarde, onder een bepaald percentage komt.

Zie hier de ING hypotheekrente 2018.

Zie hier de ABNAMRO hypotheekrente 2018.

Zie hier de Rabobank hypotheekrente 2018.

Vraag om hypotheekadvies bij uw bank of hypotheekverstrekker, als u denkt recht te hebben op een lagere hyptheekrente.

Waar ben ik?